dlaczego bez glutenu
W pewnych momentach skorzystanie z rad dietetyka to optymalne rozstrzygnięcie. Z jakiej przyczyny? Ponieważ na świecie pojawia się wiele mitów, które dotyczą jedzenia. Choćby mit dotyczący glutenu. Sporo osób twierdzi, że gluten jest szkodliwy. Rzeczywiście, jest – problem polega na tym, że tylko dla niektórych ludzi. Towary mleczne także są szkodliwe dla alergików. Skutkiem tego przed zmianami żywieniowymi należy zwrócić się po poradę do dietetyka, jaki zaleca przeróżne testy i sprawdza, czy nie jesteśmy alergikami. Ludziom trudno jest wybrać się do profesjonalisty w dziedzinie odchudzania, bo nie pragną się przyznać że posiadają dowolny problem. Sami wybieramy dietę odchudzającą licząc na to, że nam się uda i, że błyskawicznie uzyskamy ładną i szczupłą figurę. Tymczasem prawda bywa gruntownie inna i nierzadko nie udaje nam się. Dieta odchudzająca nie funkcjonuje czy też najzwyczajniej w świecie nie posiadamy siły na to, by stosować ją tak długo jak jest napisane w jej założeniach. Największym błędem jest zastosowanie paru rodzajów diet, jedna po drugiej i przerywanie ich po niedługim czasie oraz powracanie do starych przyzwyczajeń żywieniowych. Czemu? Bowiem organizm zaczyna przyzwyczajać się do tego, że odpowiednia ilość jedzenia zostaje mu zabrana, nie daje mu się kalorii w takiej ilości jakby potrzebował i rozpoczyna się chronić kiedy jedynie jest ich mniej. wszystko bezglutenowe Ta ochrona skutkuje dużym zwolnieniem metabolizmu, przez co to co zjemy będzie się odkładało w organizmie ludzkim, szczególnie, jeśli znienacka zjemy nazbyt mnóstwo. To bazowy błąd odchudzających się, przyzwoiciej w związku z tym zacząć jedną długotrwałą dietę jednak nie zmieniać jej.
Zobacz filmik